The Undisputable Best Salad EVER!!! (nu ook in ‘t Nederlands!)

Wow, this is the undisputable BEST salad EVER!!!

Dit is echt de lekkerste salade OOIT!!!

Want to know how to make it?

Wil je weten hoe je hem maakt?

Pick the leaves of an oak leaf lettuce and rinse them very well (especially if they’re ecologically grown…mine was infested with millions of lice). Let them dry very well. Cut 200grams of bacon in small dice and bake until crispy. Let them cool on some paper kitchen towel. Get rid of the larger part of the baking fat, but keep about a table spoon in the frying pan. Peel two apples and cut  the apple in small pieces. Bake on high fire in the bacon’s baking fat. Open an tin of peaches and when the apples are getting a baked look, add two table spoons of sirup from the peaches to caramelize the apples in. Cut 3 peach halves in small pieces and add when the apples are soft. Stir for about a minute and take the pan off the fire.

Pluk een krop sla in stukjes en spoel ze een paar keer goed (zeker als het biologisch is…mijn krop zat letterlijk VOL luis!). Goed laten drogen of droogslingeren. Snijd 200g bacon of zuurkoolspek in kleine blokjes en bak ze krokant. Af laten koelen op wat keukenpapier. Het grootste deel van het bakvet weggooien, maar ongeveer een eetlepel in de pan laten zitten. Schil twee appels en snijd ze in kleine stukjes. Op hoog vuur in het bakvet van de bacon/spek bakken. Neem uit een blik perziken en doe 2 tot 3 eetlepels siroop van de perziken bij de appels zodra ze er wat gebakken uit beginnen te zien. Zo gaan ze mooi karameliseren. Snijd 3 perzikhelften in stukjes. Doe ze bij de appels als die zacht beginnen te worden. Een minuutje op zacht vuur doorroeren en de pan van het vuur nemen.

Take two large plates and put a lot of lettuce on them. Take 150 grams of soft goat’s cheese and crumble over the lettuce.

Neem twee grote borden en leg op allebei een grote hoop sla. Verkruimel daar 150 gram zachte geitenkaas overheen.

Now let’s make a dressing. Mix one tablespoon of mayonaise and 2 tablespoons of cream or soy cream. Add some salt and pepper, a table spoon of lemon juice, a table spoon of peach sirup from the can and half a table spoon of honey. Mix well.

Dan de dressing. Meng een eetlepel mayonaise met 2 eetlepels room of sojaroom. Beetje peper en zout bijdoen en een eetlepel citroensap, een eetlepel perziksiroop uit het blik en een halve eetlepel honing. Goed roeren en op smaak brengen.

Sprinkle the semi-cool fried bacon dice on top of the lettuce and then spread the warm or lukewarm apple/peach mix over the lettuce as well. Poor as much of the dressing over the salad as you like and you’re ready to eat!!!

Verdeel wat van de lauwe baconstukjes over de sla en verdeel daarna de warme apple-perzikmix eroverheen. Giet er dan zoveel dressing overheen als je lekker vindt en je kunt aan tafel!!!

This works well with any non-bitter kind of lettuce….field’s salad (or lamb’s lettuce) is great with this too!!!

Dit werkt prima met elke niet-bittere slasoort. Met eikebladsla of veldsla erg lekker!

This will suffice for lunch for two grown-ups…no bread needed.

Dit is genoeg voor twee volwassenen als maaltijdsalade (waar je waarschijnlijk geen brood meer bij nodig hebt) of voor 4 volwassenen als je er brood bij serveert.

Enjoy!!!

Eet smakelijk!

Advertisements